Normal_mars_caramel_chocolade

Snoepautomaten op middelbare scholen en mbo-instellingen krijgen gezondheidsstickers. Hierop komt informatie te staan over de gezondheidswaarde van de te verkrijgen producten. Dat maakt de fabrikant van onder meer Mars, Snickers en M&M's vandaag bekend, meldt Algemeen Dagblad.

Op de sticker kan de scholier straks de calorieën per product lezen, evenals het aantal minuten dat een gemiddelde Nederlander moet fietsen om deze calorieën weer te verbranden. Volgens directeur Jack Tabbers helpt de transparante informatie jongeren bij een gezonde levensstijl.
 
Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid ziet de plannen als een stap in de goede richting. Toch vindt hij het nog niet ver genoeg gaan. Hij wil met scholen en snoepfabrikanten om de tafel gaan om ook gezonde spullen in de automaat te krijgen. “Er moet voldoende aanbod zijn, zodat kinderen een goede keuze kunnen maken”, aldus van Rijn.
 
Samen met andere partijen heeft Mars een handtekening gezet onder een programma dat is gericht op het verbeteren van het voedingsaanbod op middelbare scholen en mbo's. Dit moet jongeren helpen een gezonde levensstijl te kiezen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids