Young Tailor Talent Floortje Steen met haar winnende creatie

Floortje Steen uit Almelo mag zich twee jaar lang “Young Tailor Talent” van Nederland noemen. Floortje is de winnares van zowel de juryprijs als de publieksprijs tijdens de jaarlijkse Modevakdag van de Branchevereniging Mode Ambachten, die op 19 november 2016 in Utrecht werd georganiseerd. Floortje volgt de opleiding Specialist mode/maatkleding bij ROC van Twente, locatie De Maere in Enschede. Dit meldt ROC van Twente.

De Young Tailor Talent Trophy” is een tweejaarlijkse competitie voor derde- of vierdejaars modestudenten aan roc's uit heel Nederland met opleidingsniveau mode 3 en 4. De studenten kunnen aan een breed publiek, dat bestaat uit kleermakers, ontwerpers en modevakschoolhouders, laten zien wat ze creatief en technisch in hun mars hebben. 

Het thema voor dit jaar was 'bloemen en strepen'. Alle deelnemers maken van dezelfde twee stoffen een geheel eigen creatie. Alle creaties werden beoordeeld door een vakkundige jury die de creaties beoordeelde op de originaliteit van het ontwerp en op de vaktechnische uitvoering. De vakjury was diep onder de indruk van de creativiteit en de technische vaardigheid van Floortje en kende haar unaniem de eerste prijs toe. Ook het publiek was, getuige het ovationele applaus, laaiend enthousiast over haar creatie en kende haar de Publieksprijs toe.

Floortje: “Ik vond het nog best spannend. Vanuit heel Nederland deden modestudenten mee. De competitie was dus heel groot. De jury was hartstikke streng, maar ze waren blij verrast door mijn ontwerp. Ze vonden vooral dat ik de stof mooi had verwerkt. Met name in de rug, dat is altijd extra lastig om te doen. En het applaus en de prijs van het publiek was natuurlijk ook kicken.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids