Logo_mbo-amersfoort-corporate-logo

MBO Amersfoort is door het Nationale Business Succes Award Instituut (NSBA) uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 in de categorie Middelbaar beroepsonderwijs. Het heeft zich volgens de nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. Dit meldt NSBA.

Als werkgever onderscheidt MBO Amersfoort zich volgens de nominatiecommissie vooral door de verantwoordelijkheid die het zijn medewerkers geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop. MBO Amersfoort is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de organisatie vertegenwoordigen’”, aldus de jury. “Een werkelijk mooie onderwijsinstelling met een stimulerende invloed op medewerker en student. Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche.”

MBO Amersfoort is een lerende onderwijsorganisatie die medewerkers alle kansen geeft zich te ontwikkelen. Daar heeft zij tevens een cyclus van resultaat- en ontwikkelingsgesprekken (R&O-gesprekken) voor in het leven geroepen. De onderwijsinstelling hecht veel waarde aan medezeggenschap van medewerkers. De jury ziet in MBO Amersfoort verder een vooruitstrevende organisatie. “Innovatie is hier het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de studenten.”

MBO Amersfoort is opgericht in 2013, maar bestaat feitelijk al sinds 1997. De organisatie telt circa 650 medewerkers.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids