Normal_vrachtwagen_truck

Het ministerie van Onderwijs stelt wederom een subsidie ter beschikking voor onderwijsvernieuwing.  Deze keer hebben ROC van Twente, lokale overheden, de regionale transportbedrijven en de vmbo-scholen de handen ineen geslagen voor innovaties in de regio. Met deze subsidie kunnen ROC van Twente en hun samenwerkingspartners de positie van Twente als top logistieke regio verder versterken. Dit meldt ROC van Twente.

Binnen het samenwerkingsverband Opleidingscentrum Transport & Logistiek (OT&L) richten ROC van Twente en de Twentse transportbedrijven een nieuw opleidingscentrum op. In Rijssen wordt naast de opleiding Chauffeur wegvervoer de opleiding Logistiek medewerker opgestart. Dezelfde opleidingen worden in Oldenzaal op een nieuwe locatie opgestart. Hiermee wordt voorzien in de steeds groter wordende vraag naar personeel. Door de steeds groter wordende uitstroom van gekwalificeerd personeel, dreigt een tekort te ontstaan aan goed opgeleide vakkrachten. 

Door het verspreiden van de opleidingslocaties zitten aankomende vakkrachten dichter bij de bedrijven in de logistieke branche. Waardoor de aansluiting van onderwijs met het bedrijfsleven wordt geoptimaliseerd. 

Scholing van docenten en leermeesters is cruciaal voor het praktijkonderwijs. Ook in de logistieke branche. Belangrijk speerpunt binnen OT&L is het up-to-date houden van kennis. Zowel voor leermeesters en praktijkopleiders als voor docenten van ROC van Twente en de vmbo-scholen. Gezamenlijk wordt een programma ontwikkeld om zowel stageopdrachten als docentenstages vorm te geven.

De student hoeft niet op zoek naar een leerwerkplek. Die regelt het opleidingscentrum voor de studenten. Na het behalen van het diploma kan de werknemer gegarandeerd aan de slag binnen het  vakgebied bij één van onze lid bedrijven. In 2015 is op de locatie Morsweg in Rijssen al gestart met de eerste klas.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids