Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

Op 27 oktober vindt de première plaats van ‘Geef me een kans’: een indringende documentaire waarin twee verschillende werkgevers een risicojongere een kans geven binnen hun bedrijf. Minister Bussemaker van Onderwijs zal de première openen. Dat meldt het Ministerie van Onderwijs.

De documentaire bevat ervaringen, tips en meningen over kansen geven aan risicojongeren. 250 ondernemers uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht geven op film hun mening over wat nodig isom jongeren kansen te geven en hoe de samenwerking met het onderwijs is.

Op de première is veel aandacht voor de vaak lastige weg die risicojongeren (en werkgevers) ondervinden op weg naar de arbeidsmarkt. Naast de documentaire wordt ook een film-tool gelanceerd waarin werkgevers tips, ideeën en meningen over vragen als: Hoe geef je een risicojongere een kans? Wat is daar voor nodig? Hoe is de samenwerking met het onderwijs? Waar lopen werkgevers tegenaan?

Andere sprekers op de première zijn Illias El Hadioui, socioloog aan de Erasmus Universiteit en Arjan Vliegenthart, wethouder Werk & Inkomen van de Gemeente Amsterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids