Normal_minister_bussemaker_ocw

Minister Bussemaker van Onderwijs maakt maandag bekend welke samenwerkingsverbanden subsidie krijgen uit de vierde ronde van het regionaal investeringsfonds mbo. Met subsidies uit het regionaal investeringsfonds krijgen mbo-scholen meer gelegenheid om samen met bedrijven innovaties in hun onderwijsprogramma’s een plek te geven. Dat meldt het Ministerie van Onderwijs.

Bussemaker bezoekt maandag een project dat eerder subsidie kreeg uit dit fonds, de Zorgboulevard Roosendaal. De zorgboulevard is een samwerkingsverband tussen ROC West-Brabant/Kellebeek College, TWB Thuiszorg met Aandacht, S&L Zorg, SDW, Care Innovation Center, Da Vinci College, Bravis Ziekenhuizen, Stichting Groenhuysen, Tante Louise-Vivensis en de gemeente Roosendaal. Zij werken samen in zeven deelprojecten. De minister gaat in gesprek gaan met studenten en cliënten om een goed beeld te krijgen van de impact van het project.

De Onderwijsminister heeft in 2014 het regionaal investeringsfonds mbo opgericht om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio te verbeteren. Bussemaker stelt 14,5 miljoen euro beschikbaar, dat wordt ‘gematched’ door het regionale bedrijfsleven en de regionale overheid. In totaal is er dus 43,5 miljoen euro beschikbaar. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids