Normal_rss_entry-61665

Verschillende organisaties in Amsterdam gaan actief de boodschap 'diversiteit maakt ons mens' uitdragen. Daaronder zijn het COC, de Protestantse Kerk en de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam en het Amsterdam Dance Event. De organisaties roepen iedereen op de boodschap te bespreken op het werk, op school, in de sportclub en in de kerk. Ook willen ze dat mensen de hashtag #020diversity delen op sociale media. Dat melden ANP en Reformatorisch Dagblad.

Aanleiding voor het initiatief is de verspreiding van een antihomoflyer in Amsterdam. Daarin stond onder meer dat homoseksualiteit verboden is volgens de islam, het jodendom en het christendom. "De boodschap van de flyer is ook vanuit religieus perspectief onzin", aldus voorzitter Peter de Ruijter van COC Amsterdam.

Onlangs pleitte de VVD al dat scholen ertoe verplicht zouden moeten worden om hun leerlingen bij te brengen dat iedere seksuele geaardheid normaal is. De partij is van mening dat de aandacht voor seksualiteit in het onderwijs verder moet gaan dan alleen feitelijke kennis over seksualiteit en bepaalde ziektes. “Op elke school moeten homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders volledig worden gerespecteerd door leerlingen, docenten en schoolleiding. Toekomstige generaties moeten leren dat iedere seksuele geaardheid normaal is”, aldus de VVD in het conceptverkiezingsprogramma.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids