Normal_23792c52-5498-4e1e-b51d-97f13f5940be

Op 29 september 2016 reikte het Nationaal Agentschap Erasmus+ de VET Mobility Charter uit aan acht mbo-instellingen. De Charter is een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationaliseringsactiviteiten en opname in het onderwijscurriculum. Dit meldt Nationaal Agentschap Erasmus+.

Albeda College, Friesland College, Koning Willem I College, Nova College, ROC Midden Nederland, ROC Mondriaan, ROC Summa College en HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur hebben het kwaliteitskeurmerk internationalisering ontvangen. Zij kregen het certificaat voor hun structureel en aantoonbaar beleid op het gebied van internationalisering. 
 
De VET Mobility Charter is vanaf 2015 in het leven geroepen voor mbo-scholen die uitblinken in zaken zoals uitgaande mobiliteit van studenten en professionals en 'internationalisation at home'. Met dit keurmerk kunnen de scholen komende jaren meer en gemakkelijker internationale stages en uitwisselingen realiseren. 
 
Vanuit Europa is de doelstelling dat in 2020 minimaal 6 procent van de mbo-afgestudeerden heeft deelgenomen aan internationaliseringsactiviteiten, zoals uitwisseling voor stage of studie. Ook minister Bussemaker van Onderwijs vindt dat internationalisering cruciaal is voor het verwerven van de hedendaagse beroepscompetenties. Internationalisering maakt slimmer, creatiever en ondernemender. Voor grensoverschrijdende denkers en doeners bij instellingen, onder docenten en studenten ligt de wereld open.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids