Logo_nimeto__labora

Vanmiddag om 15.00 uur vindt bij Nimeto Utrecht de officiële opening plaats van de gloednieuwe, multifunctionele werkplaats. Het nieuwe kloppende hart van de school. De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan het creëren van deze nieuwe plek voor inspireren, samenwerken en maken. Volgens Chef Werkplaats en oud-student van Nimeto Utrecht, Pim van Baarsen, is Labora, zoals de open en transparante werkplaats genoemd zal gaan worden, de beste mbo-werkplaats van Nederland.

”Labora wordt een plek waar studenten nieuwe technieken kunnen leren en waar ze alles kunnen ontdekken. Studenten mogen hier op hun bek gaan, om zo nog beter weer op te staan.”: zegt Pim van Baarsen. “Een plek met verschillende stalen, materialen, gereedschappen, machines, de nieuwste technieken en goede tijdschriften. Én met inspirerende medestudenten. Want in Labora komen alle verschillende opleidingen bij elkaar. Dat nodigt uit tot een natuurlijke interactie. Hoe gaaf is het dat een student Stand- en Decorbouwer geïnspireerd raakt door wat hij ziet bij een student Signmaker, een student Projectmanager Vastgoedonderhoud of een student Styling, Interieur en Vormgeving?”   
 
Vooral tijdens de vakanties is er hard gewerkt aan het creëren van deze nieuwe plek. “Immers, the show must go on!”, zo zegt Frans Veul, vice-voorzitter van het College van Bestuur van Nimeto Utrecht. “In de voorjaarsvakantie de vloer, in de meivakantie het dak en in de zomervakantie de inrichting.” De architect van het project is Peter van Hartingsveldt van Oo-zo ontwerpbureau. De officiële opening van de werkplaats biedt ook de gelegenheid om na 17,5 jaar afscheid te nemen van Hans Verschoor als voorzitter van het College van bestuur en Henk Vermeulen als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur te verwelkomen. Samen zullen zij de gloednieuwe werkplaats in het midden van de school openen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids