Normal_zorgpersoneel_verpleging_5345

In het komend cursusjaar 2016/2017 start de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een nieuwe opleiding: Associate Degree Sociaal Werk in de zorg. De Associate degree wordt zowel in Dordrecht als in Ede aangeboden. Dit meldt de CHE. 

De CHE startte in 2014 met de ontwikkeling van de Ad en behaalde in begin 2015 de doelmatigheidstoets. Volgens manager Adriaan Oosterloo was er vanuit mbo-zorgprofessionals uit de Randstad behoefte aan een christelijke opleiding op Ad-niveau. Ook Hans Timmerman, vertegenwoordiger koepel Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, heeft gepleit voor de start van de Ad-opleiding. “Door de transities in de zorg worden andere en hogere eisen gesteld aan beroepskrachten. Het accent verschuift van ‘zorgen voor’ naar 'zorgen dat'.”
 
De Ad-opleiding bestaat uit 12 lesdagen per half jaar, gecombineerd met een baan in de zorg van minimaal twintig uur per week. In Dordrecht hebben 25 studenten zich aangemeld, in Ede wordt begonnen met 16 studenten. De CHE verwacht de komende jaren zo’n 50 nieuwe studenten per cursusjaar te kunnen bedienen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids