Normal_download__4_

Op zaterdag 15 november a.s. vindt in Amsterdam de eerste Nederlandse editie van de Taugé Challenge plaats. Deze internationale wedstrijd wordt georganiseerd door de afdeling Koken en Gastheerschap van het ROC van Amsterdam. Koken met taugé staat hierin centraal. Dit meldt Horeca Vizier.

De leerling-koks zullen in Amsterdam de strijd aangaan met studenten van verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen uit Nederland, België en Duitsland. De jury bestaat uit Onno Kokmeijer, executive chef van restaurant Ciel Blue met twee Michelinsterren en culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf. ‘Das Taugé Berliner Kochwettbewerb’ werd in het recente verleden al meerdere malen in Duitsland georganiseerd. Tijdens de wedstrijd is het hoofdingrediënt taugé. Aan de leerling-koks de taak die zo creatief en lekker mogelijk te verwerken. Taugé is erg gezond. Een goede reden dus om diverse koksopleidingen binnen Europa te voorzien van lesprogramma’s waarin de focus op deze groente ligt. 
 
De organisatie streeft ernaar dat de deelnemers een leerzaam weekeinde zullen hebben. Naast een goed gevulde goodiebag krijgen alle deelnemers na de prijsuitreiking een muzikaal Amsterdams diner aangeboden op de Hotelschool. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids