Normal_images__1_

Mbo-studenten in Utrecht die moeite hebben om een stageplek in de sector Welzijn te vinden, kunnen nu via Leerwerkplaats Terecht! aan de slag. Dit is een nieuw en innovatief stageconcept vanuit samenwerking tussen scholen en de gemeente. Dit meldt Stadsblad Utrecht.

Leerwerkplaats Terecht! is opgericht om mbo-studenten een kans te geven stage te lopen in de sector Welzijn en tegelijkertijd het welzijn van burgers te bevorderen. Initiatiefneemster Ellis Niewijk is hiervoor drie jaar geleden in gesprek gegaan met de gemeente Utrecht en scholen. Ze wilde een innovatief stageconcept dat de mbo-studenten aanmoedigt om buiten de kaders te denken en ondernemend te zijn in hun stage. Hiervan kunnen ze op de huidige arbeidsmarkt profiteren.
 
Niewijk begon leerwerkplaats Terecht! met vijf mbo-studenten. Inmiddels lopen er 35 studenten stage en is de verscheidenheid groter geworden. In het komende jaar zal ook een aantal hbo-studenten meedoen. Komend jaar breidt Terecht! uit naar 55 studenten.
 
Volgens Niewijk is het een win-win situatie. Vanuit samenwerking met onder meer MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, basisscholen en zorginstellingen in de wijk leren studenten tijdens hun stage om maatschappelijk te ondernemen. Bewoners die dat nodig hebben, ontvangen zo extra ondersteuning.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids