Nijmeegse studente wil met 'ff kowa' medestudenten meer laten wandelen

Studenten brengen veel tijd in hun leven zittend door. Dat komt omdat ze lessen volgen, tentamens moeten leren en bezig zijn met projecten. Een communicatiestudente uit Nijmegen vindt dat dit anders kan en startte het initiatief ‘ff kowa’. Deze afkorting staat voor ‘even een korte wandeling.’ De studente wil hiermee haar medestudenten aanmoedigen om meer te wandelen voor een betere gezondheid. Dat meldt Nieuws uit Nijmegen.

Onderzoek toont aan dat lang zitten samengaat met verschillende gezondheidsproblemen. Studenten moeten met ‘ff kowa’ deze trend doorbreken en dagelijks een wandelingetje maken.

Regelmatig wandelen is beter voor gezondheid en welzijn 

De studente wil anderen bewust maken van het feit dat regelmatig wandelen zoveel beter is voor je gezondheid en welzijn. Studenten kunnen, als ze gaan wandelen, hun lichamelijk gezondheid verbeteren. Ook de schoolprestaties worden beter van wat extra beweging. ‘Ff kowa’ maakt gebruik van social media en plaatst daarop content die studenten aanspreekt. Denk daarbij aan tips, feitjes, interviews met professionals en de mooiste wandelgebieden van Nijmegen.

Gezondere levensstijl 

Studenten worden aangemoedigd in het zetten van stappen naar een gezondere levensstijl. Dat doen zij door regelmatig even kort de benen te strekken. Daarbij maakt het niet uit of je een wandeling maakt tussen de colleges door, of tijdens het studeren een pauze neemt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk