Normal_werk_stage_praktijk

Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft de trends, feiten en cijfers gepubliceerd voor beroepen op mbo-niveau. Op basis hiervan kunnen onderwijs en bedrijfsleven gefundeerde afspraken maken over stages en leerbanen, de inhoud van opleidingen en een doelmatig aanbod van mbo-opleidingen dat aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Dit meldt SBB.

De rapportages omvatten acht sectoren, namelijk techniek, transport, zorg, handel, ICT, voedsel, zakelijke dienstverlening en veiligheid en specialistisch vakmanschap. Voor deze sectoren presenteert SBB de trends, feiten en cijfers. Op basis hiervan kunnen de sectorkamers advies geven en acties in gang zetten voor zowel onderwijs als bedrijfsleven.
 
In de rapportages wordt informatie gedeeld die nu en in de komende jaren voor beroepen op mbo-niveau van belang is. Zoals een overzicht van actieve leerbedrijven, de ontwikkeling van vacatures, trends in bevolkingssamenstelling en technologische ontwikkelingen. De informatie helpt bedrijfsleven en onderwijs om op landelijk, regionaal en sectoraal niveau afspraken te maken. Meer informatie hierover is te vinden op de website van SBB.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids