Logo_download__1_

ROC TOP in Almere moet blijven en niet opgaan in het grotere roc van Flevoland. Dit heeft de gemeenteraad van Almere besloten. De raad wil aan minister Bussemaker duidelijk maken dat kleinschalig mbo-onderwijs mogelijk moet blijven. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Volgens de gemeenteraad moeten studenten de keuze hebben in verschillende opleidingen. Een onafhankelijke commissie had na onderzoek geadviseerd dat ROC TOP het aantal leerlingen zou moeten bevriezen. Zowel de grotere roc als ROC TOP bieden veel dezelfde opleidingen aan. De gemeenteraad wil echter minister Bussemaker herinneren aan de motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen over mbo-instellingen. Daarin staat dat grotere roc's geen alleenheerser mogen zijn. Als de kwaliteit niet verschilt, mogen ook kleinere roc's hun opleidingen blijven aanbieden.
 
Verschillende raadsleden zijn teleurgesteld in wethouder René Peeters van Onderwijs die zich onvoldoende hard zou maken voor ROC TOP. Peeters zegt dat de gemeente er niet over gaat. Bovendien wil hij geen stelling nemen omdat hij met beide scholen in gesprek wil blijven.
 
© Nationale Onderwijsgids