Normal_haarmodehorizoncollege

De kappersbranche is aan veranderingen onderhevig. De klant verwacht in toenemende mate een bredere dienstverlening dan alleen het verzorgen of behandelen van haar. Om medewerkers verder te helpen in hun ontwikkeling heeft de Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf vijf cursussen laten ontwikkelen waarmee werknemers hun kennis kunnen verbreden of verdiepen. Voor de cursus Ondernemen in de haarmode is het ROC Horizon College geselecteerd als landelijk exclusieve opleidingspartner. Dat meldt ROC Horizon College.

Dit betekent dat medewerkers van kapsalons in heel Nederland deze cursus alleen bij het Horizon College kunnen volgen. Nagelstyling, behandelingen voor black hair, barbierbehandelingen en visagie zullen in toenemende mate opgenomen worden in het dienstverleningspakket van kappers. Ook wordt van toekomstige werknemers en ZZP’ers in de kappersbranche meer kennis verwacht van ondernemersvaardigheden. Om werknemers en ZZP’ers in staat te stellen deze vaardigheden te leren, biedt de Stichting Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf gesubsidieerde cursussen aan. Tot 50 procent van de cursuskosten met een maximum van 375 euro wordt vergoed.

Voor elke cursus is een landelijke aanbieder geselecteerd. Het ROC Horizon College verzorgt de cursus Ondernemen in de haarmode. Deze praktische cursus wordt aangeboden in 20 weken. Tijdens de cursus ontwikkelen de deelnemers een eigen ondernemingsplan en ontvangen bij voldoende resultaat het landelijk erkende certificaat CE Ondernemerschap. De cursus gaat in september 2016 van start op de locatie Heerhugowaard. Kijk voor meer informatie over de cursus Ondernemen in de haarmode op horizoncollege.nl/ondernemen.

© Nationale Onderwijsgids