Locatie De Gieterij in Hengelo van ROC van Twente

Op maandagavond 30 mei 2016 organiseert ROC van Twente in samenwerking met Werkplein Twente een Leer Werk Event. Dit event is bedoeld voor jongeren die op zoek zijn naar een leerwerkplek en bedrijven die BBL-vacatures hebben in de detailhandel/retail. Het Leer Werk Event biedt jongeren tussen de 16 en 30 jaar een uitgelezen mogelijkheid om in gesprek te gaan met werkgevers die vacatures hebben. Dit meldt ROC Twente.

Het bedrijfsleven is op zoek naar jonge mensen die het retailvak nog moeten leren. ROC van Twente biedt diverse opleidingstrajecten richting handel/retail waarin werkend leren centraal staat. Tijdens het event kunnen jongeren meer te weten te komen over zo’n BBL-opleiding, die voor een groot deel bestaat uit werk en daarnaast minimaal één dag per week school. Diverse bedrijven geven presentaties en Werkplein Twente verzorgt workshops ‘Modern solliciteren’. Daarnaast is er ook een banenmarkt, waar de beschikbare vacatures zichtbaar zijn en waar het contact tussen jongere en bedrijf direct tot stand kan komen.

Dit is het derde jaar op rij dat het Leer Werk Event plaatsvindt. Vorig jaar heeft het event een flink aantal matches opgeleverd en is daarom zeer succesvol te noemen. Ook de Oldenzaalse wethouder Rob Christenhusz was enthousiast. “De jongeren krijgen met dit event de kans een betaalde baan te vinden en financieel zelfredzaam te worden. Daarnaast investeren zij ook in hun toekomst door het volgen van een opleiding. Het unieke in dit event is de samenwerking tussen bedrijfsleven, Werkplein Twente-partners en ROC van Twente; nergens anders in Nederland worden dit soort events georganiseerd.”, aldus de wethouder en tevens regionaal portefeuillehouder jeugdwerkloosheid.

Deze avond is bedoeld voor mensen tussen de 16 en 30 jaar die op zoek zijn naar een BBL-opleiding/-werkplek en voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers die werken en leren willen combineren. Meer informatie of aanmelden (noodzakelijk) via bedrijfsbureauceno@rocvantwente.nl o.v.v. Leer Werk Event.

© Nationale Onderewijsgids