Normal_image

Vier eerstejaars studenten van de opleiding Bouw & Interieur College in Amersfoort weten 13 april of zij het beste bouwidee van de regio hebben. In het kader van het 100-jarig bestaan van Bouwend Nederland Afdeling Amersfoort heeft de organisatie scholen uitgedaagd om een eigen bouwidee te bedenken. De winnaar krijgt de titel 'Beste bouwidee' en wordt daadwerkelijk gebouwd. Dat meldt ROC Midden Nederland.

Het Bouw & Interieur College zond twee van de beste ideeën in. De studenten van het ontwerp Gepimpte gang zijn uitgenodigd om op woensdag 13 april hun idee te  pitchen”' voor de jury tijdens de BouwBazen Awards. Hun herontwerp van de “saaie gang” waarin de bouwkunde studenten hun lessen volgen, staat bol van allerlei stijlelementen, zoals zuilen en verschillende materialen zoals hout en tegels, om de bestaande gang te op te frissen.

De winnaar krijgt de mogelijkheid het idee ook uit te voeren. De jury beoordeelt de ontwerpen op creativiteit, technische en financiële haalbaarheid en kwaliteit van de presentatie. Tijdens de BouwBazen Awards op 13 april strijden de studenten van in totaal vijf scholen om de titel 'Beste bouwidee'.

De BouwBazen Challenge is een wedstrijd voor scholen en leerlingen in de regio Amersfoort. Zij worden door Bouwend Nederland Amersfoort uitgedaagd om hun eigen bouwidee te bedenken. Bouwend Nederland zorgt ervoor dat het winnende project daadwerkelijk gebouwd wordt. Er wordt 9.000 euro beschikbaar gesteld om het winnende idee uit te voeren.

© Nationale Onderwijsgids