Normal_geld_stijging_omhoog

Morgen start de campagne Jouw Schuld = Jouw Schuld in Martiniplaza in Groningen. Dit evenement wordt  georganiseerd in de 'Week van het Geld', die sinds vandaag is gestart en duurt tot en met vrijdag. Met behulp van de campagne hoopt de gemeente Groningen in samenwerking met DUO en de mbo-instellingen Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting jongeren bewust te maken van financiële uitgaven en schulden. Dat meldt Noorderpoort.

Uit een recent onderzoek van het Nibud blijkt dat 21 procent van de mbo-studenten een schuld heeft. Vijf jaar geleden was dit nog zeventien procent. Niet alleen het aantal studenten met een schuld stijgt, ook de hoogte ervan gaat omhoog. De gemiddelde schuld van een mbo-student bedraagt inmiddels 3500 euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2011.

De cijfers baren de gemeente Groningen zorgen. De campagne zet zich in op financiële educatie en hulp bij geldproblemen. Het doel is om de financiële zelfredzaamheid van studenten op het mbo te vergroten. Het evenement dat morgen in Martiniplaza van start gaat wordt door en voor studenten georganiseerd.

© Nationale Onderwijsgids