Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

In het gebied Stappegoor wordt de zogenoemde onderwijscampus Stappegoor uitgebreid. Doel is om leerlingen beter door te laten stromen van het vmbo naar het hbo. De Onderwijsgroep Tilburg gaat in het gebied onder meer het nieuwe Vakcollege Tilburg bouwen. Dat meldt gemeente Tilburg. 

Het Vakcollege Tilburg opent in het schooljaar 2017-2018. Op deze vmbo-school kunnen leerlingen in de bovenbouw lessen volgen op het ROC Tilburg, een mbo-opleiding. Ook Fontys Hogescholen komt met nieuwbouw in het gebied Stappegoor. Die moet in het studiejaar 2019-2020 klaar zijn. Omdat in het gebied straks diverse opleidingen op vmbo-, mbo- en hbo-niveau bij elkaar zitten, is het voor leerlingen makkelijker om door te stromen. De doorstroming van vmbo naar hbo wordt de doorlopende leerlijn genoemd. Fontys Hogescholen, de Onderwijsgroep Tilburg en de gemeente werken samen aan de doorontwikkeling van de onderwijscampus Stappegoor. Er waren in het voorjaar van 2015 afspraken gemaakt om samen te werken. Onderzoek moest uitwijzen of de plannen haalbaar waren. Dat blijkt het geval te zijn en daarom is de samenwerking deze week bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst.

De gemeente is blij met deze doorontwikkeling. Wethouder Marcelle Hendrickx: "Tilburg is een aantrekkelijke studentenstad. En een stad waarin samenwerken centraal staat. Ook in het onderwijs. De ontwikkeling op Stappegoor biedt een diversiteit aan onderwijs geclusterd op een herkenbare plek. Een ontwikkeling die behoud en uitbreiding van onderwijs in Tilburg mogelijk maakt en een plek waarop de doorlopende leerlijn letterlijk zichtbaar wordt."

Jan Welmers van Fontys Hogescholen: "Ook de kwaliteit van voorzieningen op de campus wordt beter." Fred van de Westerlaken van de Onderwijsgroep Tilburg: "Vakcollege Tilburg bouwt aan een geheel nieuw onderwijsconcept. Daar zijn we binnen de school al druk mee bezig en het is mooi om dit verder te realiseren in een gebouw dat aan onze wensen voldoet. De doorlopende leerlijn van vmbo naar hbo is zo heel natuurlijk vorm te geven."

© Nationale Onderwijsgids