Normal_vrouwe_justitia_justitie_recht

Een studente van het ROC Rijn IJssel heeft de school aangeklaagd omdat zij haar diploma niet krijgt. Volgens studente Nikki Terpstra is haar epilepsie de oorzaak dat ze haar getuigschrift niet krijgt. Het ROC bestrijdt dit en zegt dat het meisje tijdens haar stages niet goed presteerde. Dit meldt het AD.

Terpstra is ervan overtuigd dat zij door haar opleiding is afgerekend op haar epilepsie. De studente scoorde drie keer een onvoldoende voor praktijkstages. Bij twee van die stages werd ze weggestuurd om haar epilepsie, zegt de studente. Terpstra heeft een milde vorm van epilepsie: “Ik val zeker niet schuimbekkend op de grond. Mijn gezicht trekt af en toe 5 à 10 seconden weg.” Toch werd dit volgens de studente bij twee stages als bezwaarlijk beschouwd en werd ze daarom weggestuurd. In februari vorig jaar kreeg ze te horen dat ze haar diploma voor de opleiding Jeugdzorg niet zou krijgen. Daarop stapte de studente de rechter.

Volgens een woordvoerder van het ROC heeft de aandoening van Terpstra niets met de zaak te maken. Ze krijgt haar papiertje niet omdat ze in de praktijk niet goed presteerde waarbij is gekeken naar haar geschiktheid en haar ervaringen op stageplaatsen.

© Nationale Onderwijsgids