Normal_samenwerken_handen_schudden

De Pro-Motor Award is in het leven geroepen om onderwijs en bedrijfsleven te stimuleren nog meer samen te werken in innovatie en vooruitgang in de kenniseconomie. Dit meldt Scienceguide.

In Nederland wordt al volop gewerkt aan samenwerking en innovatie in mbo en hbo. Maar vaak blijft dit grotendeels onopgemerkt voor het grote publiek. Daarom is de Pro-Motor Award in het leven geroepen. De Pro-Motor staat voor 'promoting ideas': succesvolle ideeën en inspiratie aanwakkeren en zichtbaar maken zodat deze ideeën weer een leerervaring en inspiratie kunnen zijn voor anderen.
 
Deze prijs wordt uitgereikt aan initiatieven waarin het beroepsonderwijs betrokken is. In heel Nederland ontstaan samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen. Dit zorgt voor een groeiend netwerk van de Centres of expertise in het hbo en Centra voor innovatief vakmanschap en publiek-private samenwerkingsverbanden uit het Regionaal investeringsfonds in het mbo. 
 
De Pro-Motor Award zal op 3 februari voor het eerst worden uitgereikt op de General Assembly van de centra in mbo en hbo door een vakbekwame jury.
 
© Nationale Onderwijsgids