Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

In het nieuwe schooljaar start op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch een nieuwe opleiding: Human Technology. Een opleiding waarin de student bezig is op het raakvlak van ontwerp/techniek en de mens. Met de uitdaging het leven makkelijker te maken met goed op maat gemaakte producten. Dat meldt het Koning Willem I College.

Alles om ons heen is ontworpen, bedacht en door mensen vormgegeven. Vaak slim en goed aangepast aan het gebruik. Er zijn ook producten waar verbeteringen voor mogelijk zijn.
Bij de studie Human Technology is de mens het vertrekpunt. Daarom krijgen de studenten, naast ontwerp en techniek, ook les in ergonomie en psychologie, communicatie en marketing. Dit alles om goed op maat gemaakte producten te maken. Hierbij moet valt te denken aan smartwatches, gameconsoles, hulpmiddelen, rollators, domotica etc. De opleiding is opgebouwd rondom projecten, zoals gameconsoles en lichaamsfunctieverbeteringen.

De Human Technologist is gebruikersgericht, communicatief, analytisch creatief en probleemoplossend. Hij of zij is een teamworker, heeft een flexibele instelling en beschikt over projectmanagementvaardigheden. Heeft gevoel voor marketing, trends en vormgeving en is in staat zich in te leven in situaties die per bedrijf of branche kunnen verschillen. De Human Technologist  is daardoor in alle mogelijke werkgebieden in te zetten. Bijvoorbeeld in de zorg, dienstverlening, industrie, onderhouds- en servicebedrijven, overheid en adviesbureaus.

© Nationale Onderwijsgids