Normal_xtc

Onderwijsinstelling ROC Ter Aa in Helmond houdt minimaal één keer in het jaar een drugscontrole. In samenwerking met Novadic (verslavingszorg) wordt dan een snuffelhond ingezet. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

“Met de studenten die we eruit pikken, gaan we in gesprek”, zegt Agnes Brauers, teamleider Intake, Begeleiding en Zorg. “We zijn een afspiegeling van de maatschappij, maar ik heb niet het idee dat het drugsgebruik is toegenomen.”

Het Eindhovens Dagblad liet gisteren in een reportage zien dat xtc-pillen erg makkelijk verkrijgbaar zijn. Bij ROC Ter Aa keken ze daar van op. De onderwijsinstelling voor onder andere het mbo heeft zelf ook wel eens te maken gehad met dealers. “We hadden serieuze overlast. Daarom is begin dit jaar de beveiliging aangescherpt”, stelt een preventiemedewerker die anoniem wil blijven. “Het waren jongens van buitenaf die vooral bij slecht weer de school binnenkwamen. Nu is er een pasjescontrole, zodat leerlingen kunnen laten zien dat ze hier thuis horen.

De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over het gebruik van drugs. Op het Amsterdam Dance Event viel er namelijk een dode na het gebruik van drugs. De politie deed dit weekend 200 druggerelateerde arrestaties. Vorig jaar vielen er drie doden tijdens het evenement.

© Nationale Onderwijsgids