Normal_frisdrank_drinken2

Uit recent onderzoek blijkt dat mensen die iedere dag frisdrank drinken 20 tot 35 procent meer kans op een hartinfarct hebben. Daarom pleit de Europese Vereniging van cardiologen ervoor om frisdrank uit schoolkantines en sportkantines te weren. Dat meldt BNR.

Uit cijfers van 2013 blijkt dat jongeren bijna 1 liter frisdrank per dag drinken. Dit is volgens de Europese Vereniging van cardiologen veel te veel. De hoeveelheid suiker in de drankjes zou een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Binnenkort gaat de vereniging met een advies naar de Europese Unie. Zo moet er volgens de vereniging meer geld en tijd komen voor een ontmoedigingsbeleid en bewustwording op scholen en in de sportkantines moet frisdrank helemaal geweerd worden.

Verschillende scholen organiseren al de DrinkWater-weken. Hierbij worden frisdranken en vruchtensappen de deur uit gedaan en wordt water drinken gestimuleerd bij de kinderen. Ook organisaties als Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en gezondeschool.nl zetten zich in voor de gezondheid van kinderen.

© Nationale Onderwijsgids