Schoolkantines kunnen straks caloriearme dressing aan assortiment toevoegen

Tijdens de dag van de Gezonde Schoolkantine, op donderdag 21 maart, lanceert schoolcateraar Catermaat een nieuwe dressing. De Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters is caloriearm. Op verzoek van Catermaat ontwikkelden de Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink deze dressing. Door het lage vet-, suiker- en zoutpercentage kunnen schoolkantines zonder zorgen deze dressing aan het assortiment toevoegen. Dat meldt Catermaat.

Catermaat zet, door deze gezondere dressing aan het assortiment toe te voegen, een stap in de richting van gezondere schoolkantines. De dressing is veganistisch, halal en zit in een 100 procent recyclebare fles.

Meebeslissen over de saus 

Leerlingen van verschillende middelbare scholen mochten meebeslissen over de saus. De Sweet Mustard Flavour Culidresing van The Mayo Sisters telt op 100 gram maar liefst 33 kilocalorieën, 05, gram vet, 1,9 gram suiker en 0,2 gram zout. Ter vergelijking: een honing-mosterddressing van 100 gram bevat vaak tussen de 170 en 210 kilocalorieën, 8 tot 10,5 gram vet, 18 tot 20 gram suiker en 1.10 tot 1,5 gram zout. Een hele verbetering dus.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk