Logo_3262

In 2013 en 2014 vonden 1.115 jongeren uit Nieuwegein een baan, leerwerkplek of stage via het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid. Reden genoeg om hier in 2015 en 2016 mee door te gaan. De gemeente stelt hiervoor 250.000 euro aan subsidiegeld beschikbaar. Dit meldt de Gemeente Nieuwegein. 

De subsidie is bedoeld voor initiatieven die zich richten op een baan, stage of leerwerkplek voor jongeren in de leeftijd van 15-27 jaar in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden. Daarbij gaat het vooral om jongeren die werkloos zijn of werkloos dreigen te raken, en om jongeren die schoolverlater dreigen te worden.

Samen met deze initiatiefnemers willen de deelnemende gemeenten in Utrecht-Midden de jeugdwerkloosheid in de regio terugdringen. Het Actieplan Jeugdwerkloosheid heeft voor de jaren 2015-2016 drie duidelijke doelen opgesteld. Allereerst jongeren beter kwalificeren voor de arbeidsmarkt, daarnaast jongeren in kwetsbare posities begeleiden naar werk en tot slot het fit houden van jongeren voor de arbeidsmarkt.

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 1 september 2015 een aanvraag voor subsidie indienen. Het is belangrijk dat de activiteiten worden uitgevoerd tussen 1 september 2015 en 1 januari 2017. Na 1 september worden alle subsidieaanvragen beoordeeld. Het ideale initiatief betrekt jongeren bij de uitvoering van de subsidieactiviteiten en werkt daarbij samen met andere partijen. Efficiëntie en effectiviteit zijn belangrijk. Het doel is om zoveel mogelijk jongeren te bereiken met de inzet van zo weinig mogelijk middelen. 

© Nationale Onderwijsgids