Logo_jci-nederland-logojpg

De Verenigde Naties (VN) heeft afgelopen week een conferentie gehouden over de post-2014 ontwikkelingsagenda. Onderwerp van discussie waren de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN dit jaar aanneemt. Junior Chamber International (JCI) Nederland was aanwezig op de conferentie en sprak onder meer over onderwijs. Dit meldt JCI Nederland. 

Tijdens de conferentie stonden het bereiken van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen en de samenwerking en verbinding tussen het bedrijfsleven en de verenigde naties centraal. Kim Won-SooWoo (onder-secretaris van de Verenigde Naties huidige hoge vertegenwoordiger voor Ontwapening) en Ahmad Alhendawi de Speciaal Gezant voor de Jeugd van de Verenigde Naties, evenals vertegenwoordigers van de VN millenium campaign, VNHabitat, VNWoman, VN Global Compact en VNDispatch warenbij de conferentie aanwezig. Wereldleiders zullen de nieuwe doelen definitief aannemen tijdens een VN-top over de agenda die van 25 tot en met 27 september plaatsvindt.

Namens Nederland reisden acht jonge ondernemende professionals, leden van JCI Nederland en vrijwilligers, af naar de conferentie. JCI heeft onder andere gesproken over jeugdwerkloosheid, sociale gelijkheid, opleiding en ondernemerschap en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. 

JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis.

© Nationale Onderwijsgids