Normal_normal_normal_normal_normal_7269

De VVD is van mening dat de aanpak van radicalisering op scholen te licht is. Kamerlid Potters vindt dat docenten veel sneller de wijkagent of de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) moeten inschakelen. Eerder had minister Bussemaker van Onderwijs maatregelen aangekondigd om radicalisering op te sporen op scholen. Zo worden er speciale trainingen gegeven aan docenten en moet er een telefonische hotline en landelijk interventieteam komen. Dat meldt NOS.

“Ik vind het prima als er een meldpunt is, maar radicalisering moet heel specifiek aangepakt worden”, zegt Potters. “Het is niet hetzelfde als loverboys of pesten op school. Dit is echt iets van de buitencategorie en daar hoort een specifieke aanpak bij.” Zo wil het Kamerlid dat een wijkagent of de AIVD eerder ingrijpt.

De PvdA is juist tegen zo'n harde aanpak die de VVD graag ziet. Kamerlid Jadnanansing ziet liever dat er met jongeren gepraat wordt in de klas. Ze wil pas dat er een wijkagent komt op het moment als een situatie escaleert. Een wijkagent zou het signaal aan jongeren afgeven dat er iets mis is, terwijl dit niet altijd het geval is. Vanmiddag wordt er in de Tweede Kamer over het onderwerp gedebatteerd. 

© Nationale Onderwijsgids