Normal_horeca_vakbeurs

Op woensdag 10 juni organiseren stichting Smaakstad Ede en kerngroep Eetbaar Ede samen een eerste FoodFloor bijeenkomst in Cultura in Ede. Iedereen die interesse heeft in lekker eten en nieuwe initiatieven rondom voeding is van harte welkom. Het is de bedoeling dat burgers, bedrijven en instellingen elkaar leren kennen.

Deze eerste FoodFloor wordt geopend met een bijzonder verhaal van schrijvende kok en televisiester Pierre Wind. Al jaren is Wind, samen met onder andere het Voedingscentrum en Universiteit Wageningen, bezig met zijn didactische smaaklessen, die op vele basisscholen worden gegeven.  Zijn ideaal is dat de smaaklessen verplicht worden op alle basisscholen in Nederland.

De FoodFloor bijeenkomst biedt alle aanwezigen een uitgelezen mogelijkheid om een geïnteresseerd publiek van hun activiteiten op het gebied van Food op de hoogte te stellen. Dat alles door middel van een korte pitch en in een informele setting. Pitches duren enkele minuten en wie iets te melden heeft kan zich verzekeren van spreektijd door zich van te voren aan te melden bij  info.ede@groenhorst.nl of op de avond zelf bij één van de organisatoren.
 
Inmiddels zijn er verschillende aanmeldingen voor een pitch, zo zal Roel Mosterd zijn plannen met de smaak van Van Gogh toelichten en Ellen Out vanuit Groen Links de plannen voor schooltuinen in Ede voorleggen. De FoodFloor is gratis toegankelijk. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via info.ede@groenhorst.nl. Cultura Ede is gevestigd aan Molenstraat 10 in Ede.

© Nationale Onderwijsgids