Normal_800px-roc_leiden_lammenschans

De Raad van Toezicht van het ROC Leiden heeft geschrokken gereageerd op uitlatingen van minister Bussemaker van Onderwijs over de toekomst van de mbo-school. In een brief aan de Tweede Kamer zegt de minister het wenselijk te vinden dat er opnieuw wordt gekeken naar de samenstelling en taken van de huidige raad. De raadsleden vinden opstappen echter geen optie. Dit meldt het Leidsch Dagblad.

De Raad van Toezicht heeft inmiddels een opvolger gevonden voor interim-bestuurder Henk de Jong van het ROC. De keus is gevallen op Ricardo Winter van het ROC van Amsterdam, naar tevredenheid van de minister. Bussemaker lijkt echter minder tevreden over de Raad van Toezicht zelf. In de brief aan de Kamer schrijft de minister dat zij een “heroriëntatie op de samenstelling en verantwoordelijkheden van de Raad van Toezicht wenselijk acht”.

In het Leidsch Dagblad zegt voorzitter René van Leeuwen dat deze uitspraak van Bussemaker voor de Raad volledig onverwacht komt. Van Leeuwen neemt het de minister kwalijk dat zij kritiek uit op de Raad zonder daar vooraf over te overleggen met de leden. Ook is de kritiek niet terecht omdat in de Raad nog slechts twee leden zitting hebben uit de tijd waarin de verkeerde huisvestigingskeuzes gemaakt zijn, vindt hij. Sinds het aantreden van Van Leeuwen in juni zou de Raad van Toezicht “alleen maar goede dingen” hebben gedaan. Dat de raadsleden vertrekken is dan ook uitgesloten, laat de voorzitter weten.

© Nationale Onderwijsgids