Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Twee middelbare scholen uit Overijssel en een ROC hebben zich ingezet om leerlingen te interesseren voor techniek. De resultaten worden woensdag gepresenteerd tijdens een werkbezoek van Doekle Terpstra, aanjager van het Nationaal Techniekpact 2020, en Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie en Innovatie provincie Overijssel. Dit meldt de Stentor.

Volgens de provincie Overijssel kiezen steeds meer jongeren voor een technische opleiding. Dit is van groot belang voor de versterking van de regionale economie. Veel bedrijven in Overijssel ontwikkelingen producten waar ze technisch opgeleide mensen voor nodig hebben. Hierdoor worden er meer kansen gecreëerd op de arbeidsmarkt. 

Het werkbezoek is in het kader van het nationaal Techniekpact 2020. Onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, jongeren, topsectoren, regio's en het Rijk hebben op 13 mei 2013 een nationaal Techniekpact gesloten om in de groeiende behoefte aan technisch personeel te voorzien. Tijdens het werkbezoek krijgen Terpstra en Van Hijum voorbeelden te zien van hoe de opgaven uit het Techniekpact worden uitgevoerd en wat de scholen ondernemen om leerlingen te interesseren voor techniek. Zij gaan in gesprek met docenten, directies en ondernemers.

© Nationale Onderwijsgids