Normal_2795823_8eb83a68

Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl gaat zich richten op de markt van de windenergie en windturbines. In het schooljaar 2015-2016 biedt ze het keuzedeel 'Onderhoud aan windturbines' aan. Studenten kunnen vanaf het eerste jaar gelijk in de praktijk aan de slag en worden bij innovaties betrokken. Dit meldt Noorderpoort.

Het nieuwe keuzedeel wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de school in Delfzijl. Volgens Wim van de Pol, lid van het College van Bestuur van het Noorderpoort, waren het voorheen voornamelijk de maritieme opleidingen die een rol van betekenis speelden in deze regio. Maar het Noorderpoort biedt nu opleidingen aan die aansluiten op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Daardoor zijn opleidingen in de procesindustrie en in de energie industrie steeds belangrijker geworden.

Manager bij Noorderpoort Energy & Maritime, Rik de Jong, weet zeker dat de vraag naar technici op het gebied van windturbines de komende jaren flink zal toenemen. Vanaf juni worden de eerste stageplaatsen al door studenten van het Noorderpoort ingevuld.

Het unieke MyTec-concept zal invulling geven aan het nieuwe keuzedeel. Binnen dit concept werken bedrijven uit de regio samen om het onderwijs op Noorderpoort vorm te geven, waardoor een nauwe samenwerking tussen bedrijven en onderwijs ontstaat.

Het keuzedeel van het Noorderpoort past binnen het actieplan Focus op Vakmanschap van het ministerie van Onderwijs. 

© Nationale Onderwijsgids