Normal_techniek-studenten

Samenwerken aan actuele bedrijfscasussen, dat is wat technische studenten van het vmbo, mbo, hbo en wo doen in het nieuwe centrum voor techniekonderwijs, High Tech Centre Delft. Op deze manier wordt geprobeerd om de kennis en vaardigheden van praktische en technische studenten samen te voegen. Docenten en bedrijfsmedewerkers gaan als coach voor de studenten aan de slag. Dit meldt InHolland. 

De 29 participerende bedrijven en instellingen hebben de officiële start gegeven aan het High Tech Centre Delft met hun handtekening. Wat de gezamenlijke partners graag zien is dat het high tech-onderwijs in de volledige onderwijsketen van voortgezet tot wetenschappelijk onderwijs wordt opgenomen.  Het innovatiegericht (project) onderwijs met moderne middelen en technieken staan centraal in het High Tech Centre. Het nieuwe centrum is gebaseerd op de drie pijlers: ‘een leven lang leren’, 'opleidingen waar onderwijs en bedrijven samenkomen' en 'een werkplaats'.

Het is hoog tijd dat bedrijven meer samenwerken met het onderwijs en gedeelde prioriteiten benoemen, vindt algemeen directeur Thomas Pierson van FESTO Nederland, een partner van het High Tech Centre Delft. “Er is nog een wereld te winnen als we ons gezamenlijk inspannen om meer leerlingen de veelzijdige uitdagingen en carrièremogelijkheden binnen de techniek en technologie te laten zien.”

Bedrijven zullen vooral gebruik maken van het nieuwe centrum voor scholing van het personeel en (incidentele) productiecapaciteit. Er zullen ook themabijeenkomsten worden gehouden waar bedrijven en docenten kennis delen. “Bedrijven nemen in het High Tech Centre hun verantwoordelijkheid om mee te sturen op de inhoud van het onderwijs”, zegt ondernemer Aad Reurings van Reurings Precisie Plaatwerk.

© Nationale Onderwijsgids