Locatie De Gieterij van het ROC van Twente in Hengelo

Gisteren ontvingen studenten van de opleiding Verkoopspecialist  van het ROC van Twente in Hengelo een grote groep studenten van de Berufskolleg für Wirtschaft und Verwaltung uit Ahaus. De Duitse uitwisselingsstudenten waren te gast op locatie De Gieterij als onderdeel van het project ‘Regarding our Lives in Europe’. De doelstelling van het project is het bevorderen van de samenwerking tussen beide scholen en hun studenten. 

Het bezoek uit Ahaus bracht voor de Nederlandse studenten een aantal opdrachten met zich mee waaronder verplichte onderdelen van het examenprogramma van Engels en Loopbaan en Burgerschap (LB). Tijdens het bezoek werd grotendeels in het Engels gecommuniceerd. De Nederlandse en Duitse studenten moesten hiervoor in groepjes presentaties voorbereiden over hoe de opleiding en de stages er in beide landen uitzien. Daarnaast hebben ze in de vorm van workshops een interview voorbereid en gehouden. Hiervoor volgt een beoordeling voor het vak LB.

Naast de educatieve onderdelen waren er ook onderdelen van ontspanning. Zo stond een korte rondleiding door het unieke schoolgebouw De Gieterij op het programma en is het centrum van Hengelo verkend. Aan dit uitwisselingsproject gingen zo'n twee maanden van voorbereiding vooraf. De presentaties en de interviews over onderwerpen als vrijetijdsbesteding, maandbudgetten en toekomstplannen verliepen dan ook vlekkeloos, een leerzame ervaring voor de studenten en de docenten van beide scholen. Op 20 mei 2015 als de school in Ahaus ‘Europatag’ viert, staat het tegenbezoek gepland.

© Nationale Onderwijsgids