Op de foto links boven Mitchel en Diewer

Hagenaar Mitchel Mulder en Diewer van der Schoor uit Delft hebben donderdag een ticket naar WorldSkills 2015 in Brazilië in de wacht gesleept. De twee studenten van de School voor Metaal, Electro – en Installatietechniek van ROC Mondriaan waren de sterkste in het wedstrijdvak mechatronica tijdens de Vakkanjerwedstrijden in Vlissingen. Dit meldt het ROC Mondriaan. 

De twee vierdejaars techniektalenten waren al Nederlands kampioen maar nu kwalificeerden zij zich definitief tijdens de vakwedstrijden in de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. Mitchel en Diewer behaalden begin oktober een negende plek tijdens de EuroSkills en zijn als duo ook Mondriaan Uitblinker 2014 van hun school. ROC Mondriaan neemt een vooraanstaande plek in de nationale en Europese wedstrijden Mechatronica en doet nu voor de elfde keer namens Nederland mee aan de WorldSkills.

 
WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen, doen volgend jaar voor het eerst Zuid-Amerika aan. De strijd om wereldgoud is van 11-16 augustus 2015. Er doen naar verwachting meer dan duizend jonge talenten mee (een recordaantal), afkomstig uit zestig landen. Kijk voor meer info over WorldSkills 2015 in São Paulo op www.worldskillssaopaulo2015.com.
 
Leerlingen van vo-scholen die een technische vervolgstudie willen kiezen, kunnen sinds kort ook in Delft terecht voor een technische mbo-opleiding. ROC Mondriaan en het Wellantcollege bieden twee technische mbo-opleidingen die goed perspectief bieden op werk en bovendien een snelle ‘opstap’ zijn richting het hbo. Het gaat om de niveau 4 opleidingen Technologieroute mechatronica Delft (Technicus mechatronica) van Mondriaan en GreenTec van Wellant.  De opleidingen worden gegeven op de locatie van Hogeschool In Holland aan de Rotterdamseweg 141 in Delft. Op 14 januari 2015 is er een Infodag over deze opleidingen van 17.00 – 20.00 uur.
 
© Nationale Onderwijsgids