Logo_download

Het aantal voortijdig schoolverlaters bij het ROC van Twente is dit jaar wederom gedaald met 1,7% ten opzichte van het vorige jaar en scoort daarmee veel beter dan het landelijke gemiddelde. Het aantal voortijdig schoolverlaters (vsv) bij het ROC van Twente (4,7%) is namelijk maar liefst 1% minder dan het landelijke gemiddelde van 5,7%. Dit meldt het ROC van Twente. 

Hiermee staat het ROC van Twente in de landelijke top van ROC’s met percentueel het laagste aantal voortijdig schoolverlaters. Regionaal (Twente, Stedendriehoek, Achterhoek en IJssel-Vecht) is het ROC van Twente de school waar het kleinste aantal studenten vroegtijdig het onderwijs verlaten. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft dit weekend de definitieve cijfers over voortijdig schooluitval gepubliceerd, waarbij ook de cijfers voor het ROC van Twente in beeld zijn gebracht.

Totaal heeft het ROC van Twente 13.794 jongeren tot 23 jaar  die kwalificatieplichtig zijn op het mbo. Hiervan verlaten 652 jongeren voortijdig de school. Dit is 4,7%. De daling van vorig jaar zet door met 1,7% . Dit betekent dat steeds minder jongeren besluiten om te stoppen met hun opleiding op het ROC van Twente. Jongeren worden als vsv’er aangemerkt als ze een onderwijsinstelling verlaten zonder startkwalificatie (mbo niveau 2, havo/vwo-diploma).

© Nationale Onderwijsgids