Foto: Rob Duin
Ruim 500 examenkandidaten die bij het ROC Horizon College een examen Cambridge Engels hebben afgelegd en hiervoor geslaagd zijn, hebben dinsdagavond 21 oktober hun certificaat ontvangen. Het is een recordaantal geslaagden en de belangstelling voor deze Cambridge examens groeit nog altijd. De kandidaten zijn onder anderen leerlingen van middelbare scholen en roc’s. Ook veel volwassenen volgen een cursus Cambridge Engels bij het Horizon College. Dit meldt het ROC Horizon College. 
 
De uitreiking van de certificaten was dit jaar een bijzondere aangelegenheid. De Britse consul, John Cameron Webb, reikte de certificaten uit en twee prominente afgevaardigden van de organisatie Cambridge Engels waren bij de ceremonie aanwezig. Hervé Marc, directeur van Cambridge Engels voor de regio Frankrijk, Benelux en Zwitserland en Cely Boussaingault, hoofd van het netwerk van examencentra West-Europa kwamen voor deze gelegenheid naar Alkmaar. Het is bijzonder dat de twee laatstgenoemden aanwezig waren; het is nog niet eerder gebeurd dat zij in Nederland een certificatenuitreiking hebben bijgewoond. 
 
Het ROC Horizon College biedt sinds 2000 Cambridge examens en cursussen Cambridge Engels aan. Op de locaties Alkmaar en Hoorn kan de cursus Cambridge Engels worden gevolgd. Er zijn ook veel jongeren die op de middelbare school Cambridge Engels volgen en bij het Horizon College examen doen. Sinds april 2014 is het Horizon College de enige school in Nederland die als erkend en onafhankelijk Cambridge Exams Centre opereert. Het Horizon College leidt examinatoren op en valt rechtstreeks onder de Cambridge University. De examens van Cambridge Engels zijn wereldwijd erkend door onderwijsinstellingen en werkgevers. De focus ligt op effectief communiceren in het Engels. Taalvaardigheden als spreken, luisteren, lezen en schrijven worden getoetst. 
 
© Nationale Onderwijsgids