Normal_samenwerken_hand_schudden

Het ROC van Twente, hogeschool Windesheim, BMC en Moovs hebben het convenant 'MZ3.0' ondertekend. De partners van het Consortium gaan investeren in moderne en proactieve medezeggenschap. Dit doen zij door samen te werken op het vlak van opleidingstrajecten voor ondernemingsraden en onderzoek naar andere vormen van medezeggenschap. 

Medezeggenschap 3.0
De MZ3.0-opleidingen zijn gericht op (toekomstige) individuele leden van ondernemingsraden of medezeggenschapsorganen in de private en publieke sector. Deze vertegenwoordigers uit de organisatie moeten hun weg vinden in een snelle opeenvolging van maatschappelijke en economische ontwikkelingen, terwijl door de economische crisis zeggenschap en medezeggenschap onder druk staan. De MZ3.0-opleidingen ondersteunen OR-leden bij het invullen van modern en proactief medezeggenschap, waardoor zij weer strategische partner voor het bedrijf zijn.
 
Onderwijs op niveau
De vier partners bundelen hun kennis van beroepsonderwijs, bedrijfsvoering, strategische gedragsverandering en organisatieontwikkeling in een innovatieve aanpak van de opleidingstrajecten en onderzoek naar nieuwe vormen van medezeggenschap voor maatwerktrajecten. De opleidingen worden modulair en op maat gemaakt aangeboden op mbo- en (post) hbo-niveau. Er is een digitale omgeving gecreëerd waardoor leren op afstand mogelijk is. 
 
Voorlichting
Op donderdag 25 september 2014 organiseert het Consortium MZ3.0 een bijeenkomst waar voorlichting wordt gegeven over deze vernieuwende scholingsmogelijkheden. Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur op ROC-locatie De Gieterij (Gieterij 200, 7553 VZ) in Hengelo. Graag aanmelden via bedrijfsbureauCenO@rocvantwente.nl. 
 
Doelen van MZ-scholing
ROC van Twente, hogeschool Windesheim, BMC en Moovs investeren met de samenwerking in scholing die tot doel heeft: 
•       de kwaliteit van het individuele OR-lid en de medezeggenschap te versterken; 
•       loopbaanmogelijkheden van OR-leden te vergroten; 
•       een open dialoog te stimuleren tussen bestuurders en OR-leden; 
•       onderzoek te doen naar nieuwe vormen van Medezeggenschap.
 
 © Nationale Onderwijsgids