Logo_horizon_college_logo

Leerlingen van het ROC Horizon College in Noord-Holland geven hun school een  goede voldoende. Dit blijkt uit de JOB-enquête die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft gehouden.  Elke twee jaar neemt de JOB een enquête af. Vandaag zijn de definitieve cijfers van de JOB-enquête 2014 gepubliceerd. 

Het Horizon College is de grootste mbo-instelling boven het Noordzeekanaal en heeft vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. De beroepspraktijkvorming (stages) en de veiligheid op school scoren de hoogste cijfers bij het Horizon College: een 7,3. De mbo-leerlingen waarderen hun opleiding met een 6,8. Het laagste cijfer is voor de organisatie op school (roostering/lesuitval) en scoort een 6,1. Het algehele oordeel van de leerlingen over het Horizon College is verbeterd ten opzichte van de vorige JOB-enquête in 2012.

Roy Korbijn van de deelnemersraad: ‘We zien dat er verbeteringen zijn gemaakt en daar zijn we blij om. We houden het College van Bestuur scherp zodat de kwaliteit van het mbo-onderwijs voldoende blijft en verbetert en dat de leerlingen ook iets te zeggen hebben. Het is onze taak om daar op toe te zien.’

College van Bestuur-lid René van Schalkwijk is eveneens tevreden. “We zijn blij dat de leerlingen hun opleiding en ook de veiligheid op school met een goede voldoende waarderen. Maar we weten ook aan welke punten we moeten blijven werken. Zo zijn bijvoorbeeld de roostering en lesuitval een punt van aandacht. De uitkomst van de enquête bevestigt overigens ook het positieve oordeel van de onderwijsinspectie over het Horizon College. We zijn hier best trots op en dit resultaat is ook een compliment voor de docenten en medewerkers van het Horizon College”, aldus Van Schalkwijk.

© Nationale Onderwijsgids