Logo_download__1_

Het is misschien straks toch mogelijk voor kwetsbare vmbo'ers uit de regio Nijmegen om via een aangepaste route een mbo-diploma niveau 2 te halen. Er komt wellicht weer een 'soepele route' naar ROC Nijmegen. De scholen voor voortgezet onderwijs willen schooluitval voorkomen door de overstap tussen vmbo en mbo te verkleinen. Dit meldt De Gelderlander. 

"We zijn nu bezig een werkgroep te vormen. Die gaat voor ROC en het voortgezet onderwijs kijken naar een passende vorm van onderwijs voor deze leerlingen", zegt bestuurder Huub Vromen van Scholengroep Rijk van Nijmegen.
 
In maart werd bekend dat ROC Nijmegen niet meer samen wilde werken in het landelijke VM2-traject van het ministerie van Onderwijs. Dit tot teleurstelling van de betrokken vmbo-scholen. Deze scholen willen met een geleidelijke overstap naar het mbo schooluitval voorkomen. 
 
Door de stopgezette samenwerking kunnen de derdejaars vmbo'ers  van de basisberoepsgerichte leerweg na de zomer niet meer via een langer verblijf op hun middelbare school naast het vmbo-diploma ook alvast een mbo-papiertje halen. 
 
© Nationale Onderwijsgids