Normal_camera_opname_tv

Ruim zeventig eerstejaarsstudenten ICT en Handel van het MBO College Amstelland gaan deze week aan de slag met het project '50 jaar Amstelveen: verleden, heden en toekomst'. Samen met vrijwilligers van de Historische Vereniging Amstelveen maken de studenten filmpjes van precies vijftig seconden over de gemeente. De gemeente Amstelveen bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat meldt Amstelveen Blog.

Het is de bedoeling dat de studenten in groepen van vier of vijf aan vier filmpjes produceren van vijftig seconden. De filmpjes moeten thema's in beeld brengen die betrekking hebben op de gemeente Amstelveen. Elke groep studenten krijgt een van de elf Amstelveense wijken toegewezen. Aan de hand van economische, demografische, geografische en milieucriteria en een concurrentieanalyse zullen de studenten een promotieplan ontwikkelen voor de gemeente.

De filmpjes van vijftig seconden zullen door de studenten worden gepresenteerd op 15 mei tijdens een speciale avond op het MBO College Amstelland aan ouders, docenten, vertegenwoordigers van de gemeente Amstelveen en andere belangstellenden. Een deskundige jury zal de filmpjes beoordelen. De twee groepen studenten die het thema '50 jaar Amstelveen' het beste in beeld weten te brengen, mogen in het komende schooljaar hun promotieplannen als stageopdracht uitwerken. Het uiteindelijke resultaat kan onderdeel worden van de promotie van de gemeente Amstelveen.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de gemeente Nieuwer-Amstel werd omgedoopt tot Amstelveen.

© Nationale Onderwijsgids