Normal_justitia

(Novum) - Een 19-jarige man is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor het dreigen met een aanslag op een school. De rechtbank acht bewezen dat hij vorig jaar juni per mail dreigde een locatie van het ROC Twente in Almelo met twee bommen op te blazen. Later dreigde hij leraren en leerlingen van de school te doden.

Het verhaal dat een ander via zijn computer de mails heeft verstuurd, zoals de man beweert, gelooft de rechtbank niet. Behalve de maximale werkstraf van 240 uur kreeg hij ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De opgelegde straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

De man dreigde in mails 'de Sumpel' - een van de drie locaties van het ROC Twente - op te blazen. "De reden hiervan is dat ik een hekel aan de hele scholengemeenschap ROC heb!", schreef hij. Nadat de school was ontruimd volgde een tweede mail. "Aangezien jullie er toch niet meer intrappen met die bommen ga ik morgen de school in en dood zo veel mogelijk leraren en leerlingen", luidde de tekst.