Normal_eieren

Dat mbo, hbo en het bedrijfsleven prima kunnen samenwerken, bewijst het pluimveeonderwijs. Vanuit het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Agri & Food  loopt voor de pluimveesector een pilot waarin studenten van mbo, hbo en  MOBA (fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren) samen aan een ‘case’ werken.

Studenten van Groenhorst, de CAH Vilentum Hogeschool Dronten en het ROC A12 kregen op 5 februari bij MOBA een introductie van het bedrijf en een rondleiding. Vervolgens is een case gelanceerd waarbij de studenten (MBO en HBO) nadenken over een innovatieve oplossing voor het eieren verzamel- en sorteer vraagstuk van de twee “te bouwen” pluimveestallen van de Aeres groep (Barneveld en Dronten). Aangezien het gaat om kleinschalige leghennenbedrijfjes wordt ook een bezoek georganiseerd naar een eiersorteerbedrijf. 
 
De pilot heeft als doel om elkaar als onderwijs (studenten) en bedrijfsleven te leren kennen. Vanaf volgend jaar start een Minor Productie Systemen. Daarin zit een grote case verwerkt, waarbij meerdere partijen worden betrokken, MOBA is één van die partijen. Op 19 maart worden de producten aan specialisten van MOBA en het onderwijs gepresenteerd. Vanuit het Centrum voor Innovatief Vakmanschap is men blij met deze positieve samenwerking. 
 
© Nationale Onderwijsgids