Normal_avans_logo

DEN BOSCH - Woensdagochtend vindt op Avans Hogeschool in Den Bosch een congres plaats voor alle hogescholen in het zuiden van Nederland. Centraal thema van dit congres zijn de Associate Degrees. Onderwijsminister Jet Bussemaker zal het congres bezoeken.

Associate Degrees zijn opleidingen die tussen mbo-niveau en hbo-niveau in zitten en worden aangeboden op hogescholen. In samenwerking met het regionale bedrijfsleven ontwikkelen de hogescholen in Zuid-Nederland meer dan dertig Associate Degree-programma’s.

Vooral mbo’ers zijn met deze opleidingen geholpen. Dit omdat zij in plaats van een vierjarige opleiding ook kunnen kiezen voor de tweejarige opleidingen op hbo-niveau met een wettelijk erkend diploma.

Bijzonder tijdens dit congres is de samenwerking tussen bekostigde onderwijsinstellingen en een aantal particuliere instellingen. Samen laten zij zien wat met Associate Degrees te bereiken is.

Het congres start om 10.30 uur en eindigt om 13.30 uur. Plaats van handeling is het Atrium van Avans Hogeschool aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres