Onderwijspioniers, Programma Onderwijspioniers vo/mbo2013-2014, Onderwijs Pioniers Trofee

UTRECHT - De Algemene Onderwijsbond (AOb) wil met het 'programma onderwijspioniers' docenten uit het mbo en het voortgezet onderwijs de mogelijkheid geven verbeteringen voor het onderwijs aan te dragen en te realiseren.

Het 'Programma Onderwijspioniers vo/mbo2013-2014' is mogelijk gemaakt door de stichting Onderwijscoöperatie, opgericht door de Algemene Onderwijsbond en andere vakorganisaties. Zij willen met het plan leraren stimuleren om, ondanks hun drukke dagelijkse bezigheden, ideeën aan te dragen voor verbeteringen op hun school.

Tot 31 maart kunnen docenten individueel of in teams hun ideeën aandragen. Uit de inzendingen zal een aantal ideeën worden geselecteerd. De bedenkers krijgen van de initiatiefnemers een bedrag van 5.000 euro om het plan uit te werken en zullen daarnaast ondersteund worden door een helpdesk. Ook mogen zij deelnemen aan vier pioniersdagen, waar zij samen met andere pioniers ideeën kunnen uitwisselen. Tenslotte zullen alle geselecteerde deelnemers meedingen naar de Onderwijs Pioniers Trofee.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem