Normal_sadet_karabulut_sp

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de SP noemt de maatregelen die Lodewijk Asscher (PvdA) wil invoeren om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan minder dan een druppel op een gloeiende plaat. 

De huidige groep jongeren die zonder werk zit, een enorm aantal, is er namelijk volstrekt niet door geholpen volgens Karabulut. Ook stelt ze dat Asscher met de aanpak het echte probleem, de vermindering van het aantal banen door maatregelen van het huidige kabinet, verbloemt.

Karabulut vindt het goed dat er geld wordt vrijgemaakt voor mbo. "Maar als je klaar bent op het MBO en door wilt stromen naar het HBO, word je door dit kabinet gedwongen je in de schulden te steken." 

De SP'er stelt daarom een alternatief voor. Ze ziet graag de 'doorgeslagen flexibilisering' aangepakt worden, die ervoor zorgt dat vooral jongeren steeds moeilijker aan vast werk komen. Tevens zouden investeringen in de bouw en de zorg nieuwe banen moeten creëren en moeten ouderen die willen stoppen deze mogelijkheid krijgen, zodat ze banen vrijmaken voor jongeren.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem