Politie, Werkervaring, Stageplaatsen

LEIDEN - De PvdA in Leiden laat op de partijwebsite weten dat ze de jeugdwerkloosheid willen aanpakken door werkloze jongeren werkervaringsplaatsen aan te bieden bij de politie.

In Assen gebeurt dit al met succes, wat begin februari leidde tot het aannemen van een motie door de Tweede Kamer om dit project landelijk ook voor de Nationale Politie in te voeren. De PvdA in Leiden stelde daarom schriftelijke vragen aan het college van B en W om dit ook in Leiden van de grond te krijgen.

De jongeren in Assen ontlasten de politie door onder andere proces-verbalen op te stellen, rapportages van voorvallen uit te werken en te helpen met ondersteuning bij evenementen. De politie heeft daarom meer tijd vrij voor politiewerk, wat direct leidt tot meer blauw op straat.

"Ook in Leiden dreigt het aantal werkloze jongeren weer te stijgen en zijn er te weinig stageplaatsen", aldus PvdA'er Anna van den Boogaard. Gesprekken met onder meer het ROC Leiden maakten duidelijk dat er een flink aantal stageplaatsen bij moeten komen. Het project bij de politie zou dit deels moeten opvangen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem