Normal_algemene_onderwijsbond_aob_logo

UTRECHT - Leraren van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo kunnen sinds gisteren een Promotiebeurs aanvragen voor de verrichting van promotieonderzoek uitmondend in een proefschrift. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

De aanvragen kunnen tot en met maart 2013 worden ingeleverd. Leraren die in aanmerking komen voor de beurs zullen vier jaar lang tot een maximum van 0,4 fte worden vrijgesteld met behoud van salaris. In 2011 werden 36 Promotiebeurzen toegekend en voor dit jaar wordt verwacht dat dit er ongeveer 33 zijn.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) begon in 2011 met het beschikbaar stellen van de beurzen en heeft een budget van 4,5 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld. Doel is om het aantal gepromoveerde leraren te vergroten, de onderwijskwaliteit te verbeteren en de aansluiting tussen scholen en universiteiten te versterken. De uitvoering van de beurs wordt verzorgd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO).
 
© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem