stage mbo den haag pvda

DEN HAAG - De PvdA-fractie van de gemeente Den Haag streeft naar meer stageplaatsen in de stad. De onderwijswethouder zou volgens de Haagse PvdA'ers daarin samen met onderwijsinstellingen het voortouw moeten nemen.

PvdA-woordvoerder Rajesh Ramnewash: "Wij vinden dat de wethouder een verantwoordelijkheid heeft om te zorgen dat Haagse leerlingen goed onderwijs krijgen. Leerlingen die hun studie niet kunnen afmaken omdat ze geen stageplek hebben, kunnen in de problemen komen. Dat kan de samenleving uiteindelijk veel geld en potentiële arbeidskrachten kosten."

Ramnewash noemt een stage een belangrijk deel van de opleiding. "Veel Haagse jongeren en ouders hebben niet het netwerk om zelf een stageplek te regelen. Vooral kinderen van de eerste generatie migranten vallen buiten de boot. Onderwijsinstellingen moeten een leerling een stageplek garanderen."

Ramnewash heeft ideeën over wat de wethouder te doen staat. "De wethouder kan ingrijpen door te korten op gemeentelijke subsidies wanneer dat niet gebeurt. Of zij kan de regie nemen door bindende afspraken te maken over stageplekken bij de Rijksoverheid. Verder kan de gemeente bij een aanbesteding van bedrijven eisen dat Haagse jongeren recht hebben op een stageplek."

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres